fbpx

Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. Splošni pogoji veljajo od dne 1. 1. 2018 dalje in se lahko dopolnjujejo brez izrecnega obvestila. Vsak kupec in uporabnik spletne strani se je dolžan seznaniti s pogoji uporabe in nakupa. S spletno trgovino www.directadrenaline.com upravlja

Direct adrenaline – www.directadrenaline.com

ETHOS Poslovne storitve, Matic Jelen s.p.
Poženelova ulica 7
3270 Laško
Davčna številka: 31159729
Poslovni račun: NKBM d.d.
SI56 0400 1004 8195 603
ki je obenem tudi njen lastnik.

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Lastnik in skrbnik ETHOS Poslovne storitve, Matic Jelen s.p. skrbi, da je spletna stran ažurna in točna, vendar so napake možne, zato si pridržuje pravico do vsebinskih sprememb spletne strani www.snowbike.si, kakor tudi splošnih pogojev, ki pa so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2)


PONUDBA IZDELKOV, ROK DOBAVE IN PREVZEM


Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.
Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 2 dni delovnih dni za dostavne naslove v Sloveniji, razen če Pošta Slovenije na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostavljen v razumljivem roku. Če izdelka trenutno ni na zalogi vam sporočimo dobavni rok: predvidoma 2-14 delovnih dni.


NAČIN PLAČILA


Omogočamo vam naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:
– s plačilom na TRR prek vaše spletne banke ali UPN-obrazca na lokalni banki ali pošti (po prejemu nakazila začne veljati 2–9 dnevni rok za dobavo izdelka),
– z gotovino ob osebnem prevzemu, ki je predhodno dogovorjen.
– plačilo s kreditnimi karticami 

Račun je priložen izdelku oz. poslan po e-pošti.

Vklopi razum - zahtevaj račun


CENE


Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Stroški dostave se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.
Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo trgovec:
– uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma
– uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.


POPUSTI IN UGODNOSTI


Ugodnosti in popusti načeloma niso združljivi, torej lahko na enem naročilu uveljavite le eno vrsto ugodnosti. Ugodnosti so lahko: brezplačna poštnina, kupon s popustom in ostale posebne ugodnosti, ki so predstavljene v posameznih akcijah. Kupec je do ugodnosti upravičen le v času posamezne prodajne akcije. Na znižane cene ni mogoče koristiti dodatnih akcijskih popustov razen če je to zapisano drugače v posamezni akciji.


IZDELKI


Izdelki so novi, v originalni embalaži.


DOSTAVA


Trgovec mora izdelke dostaviti v obljubljenem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Dostavo paketov opravlja Pošta Slovenije. Predvideni rok dostave znaša 2–9 delovnih dni (večinoma so pošiljke dostavljene v 1–2 delovnih dneh, če je željen izdelek na zalogi), včasih zaradi posebnih okoliščin lahko tudi dlje. V primeru, da paketa ne prejmete v 14 delovnih dneh, to sporočite na telefonsko številko +386 31 560 139 ali na email naslov info@directadrenaline.com.


PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA in GARANCIJ


Kupec ima pravico, da brez navedbe razlogov v 8 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na prvem kosu blaga (paketom) ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec. Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti upravljalca in lastnika spletne trgovine. V tem primeru je to ETHOS Poslovne storitve, Matic Jelen s.p. (po klasični pošti kot priporočeno pismo ali na e-mail naslov info@directadrenaline.com). Kot pravočasno obvestilo o odpovedi se upošteva datum oddaje pisma ali datum pošiljanja elektronskega sporočila. Če kupec odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 8 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Če izdelek ni na zalogi in je dobavljiv, velja 14 dnevni odstopni rok pogodbe od trenutka oddaje naročila, brez razloga. Neposredne stroške vračila blaga nosi kupec. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je izdelek poslal nazaj. Izdelek mora biti vrnjen nepoškodovan in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila kupec ne nosi nikakršnih stroškov. V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano in v spremenjeni količini (ni originalno zapakirano), vračilo ni mogoče.

Če ste prejeli neustrezen ali poškodovan izdelek, le-tega lahko vrnete v zakonskem roku 30 dni po prejemu, izdelek pa mora biti pri tem nerabljen in zapakiran v originalni embalaži in nepoškodovan oz. v takem stanju, v kakršnem je bil tedaj, ko vam je bil izročen. V tem primeru stroške vračila krije trgovec. Ponovno pošiljanje zamenjanih izdelkov se ne zaračuna. Če pri dostavljenih izdelkih opazite napako (poškodovani izdelki, strgana embalaža), je potrebno prodajalca o tem obvestiti v 8 dneh od datuma prejema izdelka.

Trgovec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 8 dneh po prejemu izdelka. Kupec mora napako natančno opisati prodajalcu (priporočeno slikovno gradivo). Kupec lahko po svoji izbiri zahteva: vračilo kupnine ali odpravo stvarne napake.

Izdelki, ki so barvani posebej – po želji kupca, ni možno vrniti, če nima napake za katero je odgovoren trgovec (poškodba, napaka izdelka).

Garancija posameznega izdelka je navedena na uradni posameznega proizvajalca.


PRAVICA DO ZAVRNITVE STORITVE


Trgovec ima pravico preklicati naročilo, v kolikor ne pridobi potrditve nakupa s strani kupca po telefonu ali elektronski pošti. Trgovec je o odstopu od pogodbe dolžan obvestiti kupca prek elektronske pošte ali telefona. V kolikor kupec ni podal pravilnih osebnih podatkov, trgovec ni zavezan k obveščanju. Trgovec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora prodajalca.


PRAVICA DO ZASEBNOSTI


Trgovec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

OBVESTILO: Zaradi trenutnih razmer na trgu se lahko dobavljivost izdelkov, ki niso na zalogi v našem skladišču podaljša. Za vse informacije nas kontaktirajte po e-pošti ali na telefonsko številko.


POGOJI IN PRAVILA NAGRADNIH IGER NA DRUŽBENIH OMREŽJIH

Splošna določila
Organizator nagradnih iger je podjetje Matic Jelen s.p., Poženelova ulica 7, 3270 Laško (v nadaljevanju organizator), davčna številka: SI31159729 (zavezanec za DDV), matična številka: 8201595. Nagradna igra se prireja z namenom promocije spletne trgovine https://directadrenaline.com/, ki je v lastni podjetja ETHOS Poslovne storitve, Matic Jelen s.p. in je financirana izključno s strani organizatorja.
Nagradne igre bodo potekale približno enkrat mesečno na Facebook profilu: https://www.facebook.com/directadrenaline in/ali Instagram profilu https://www.instagram.com/directadrenaline/.
Vsem sodelujočim svetujemo, da skrbno preberejo splošne pogoje in pravila nagradnih iger. S sodelovanjem v nagradni igri se smatra, da so sodelujoči seznanjeni in se strinjajo s pogoji in pravili nagradnih iger.
Pogoji sodelovanja
V nagradni igri lahko sodelujejo lahko vsi, ki so starejši od 18 let in živijo v Evropski uniji ter imajo odprt osebni profil na spletnem portalu Facebook in /ali Instagram.
V nagradni igri ne sme sodelovati lastnik podjetja, njegovi ožji družinski člani ter osebe, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi nagradne igre.
Potek nagradne igre in žrebanje
Nagradno žrebanje bo izvedeno na dan zaključka nagradne igre na sedežu podjetja organizatorja, kjer bo med vsemi sodelujočimi izžreban nagrajenec/nagrajenci. Žrebanje ni javno. Žrebanje in rezultati so dokončni in nanje ni možna pritožba.
Žrebanje poteka računalniško, s pomočjo vmesnika »Comment Picker«. V kolikor računalnik izbere nagrajenca, ki ne izpolnjuje vseh pogojev določenih v točki 2 ter v samih pogojih sodelovanja v posamični nagradni igri, sme organizator žreb ponoviti. O žrebanju se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o datumu in uri žrebanja ter o izžrebanemu sodelujočemu. Zapisnik se hrani pri organizatorju. Zmagovalec je lahko nagrajen le enkrat na posamezno nagradno igro.
S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajenca objavi na zidu Facebook profila https://www.facebook.com/directadrenaline in/ali Instagram profilu https://www.instagram.com/directadrenaline ter ob tem tudi označi (»tag«). Nagrajenec bo (v primeru objave) objavljen v roku treh dni po žrebanju nagrad.
Nagrajencu pripada nagrada, ki je predstavljena v besedilu razpisa nagradne igre v Facebook kampanji (in/ali na Facebook strani https://www.facebook.com/directadrenaline) ter/ali Instagram kampanji (in/ali na Instagram strani https://www.facebook.com/directadrenaline) spletne trgovine Direct Adrenaline, kjer nagradna igra poteka. Ime Facebook in Instagram profila nagrajenca bo ravno tako objavljeno na Facebook in Instagram profilu podjetja Matic Jelen s.p..
Prevzem nagrad
Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Če je nagrada poslana po pošti, se kot izjava o prevzemu nagrade šteje potrdilo o vročitvi. Če nagrajenec želi prejeti nagrado, mora v roku 14 dneh organizatorju posredovati natančne osebne podatke: Facebook in/ali Instagram uporabniško ime, ime in priimek, naslov in telefonsko številko. Posredovanje vseh teh podatkov je pogoj za izročitev nagrade prejemniku. Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrada ni prenosljiva, menjava nagrade ni mogoča. V primeru, da nagrajenec v 14-dnevnem roku ne posreduje zahtevanih podatkov, se šteje, da se odpoveduje nagradi. V tem primeru se ta nagrada ne podeli, organizator pa je prost vseh obveznosti, ki jih ima na podlagi teh pravil do nagrajenca.
Plačilo davkov
Akontacije dohodnine ni potrebno odvesti, kadar je nagrada vredna manj kot 42 €.
Reševanje pritožb
Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.
Odgovornost
Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k nagradni igri strinja. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), lahko organizator odpove nagradno igro. V tem primeru se zavezuje, da bo o tem preko Facebook in/ali Instagram profila obvestil udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabne mreže Facebook in Instagram ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev.
Varovanje osebnih podatkov
Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade in morebitno plačilo akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi.
Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.